moldova34

15 Sep Fotbaliștii moldoveni cer un nou stadion național. „E o rușine, numai Moldova nu are unul!”

Fotbaliștii moldoveni cer un nou stadion național. Foto: timpul.md

Fotbaliștii moldoveni cer un nou stadion național. Foto: timpul.md

Un grup de inițiativă format din activiști, politicieni și nume sonore ale fotbalului național și-au dat întâlnire astăzi în fața ruinelor. Stadionului Republican din Chișinău pentru a cere guvernanților să construiască un nou stadion național. Dezideratul lor este ca conducerea țării să nu vândă terenul stadionului vechi înainte de a construi unul nou.

Organizatorii au prezentat și câteva foi cu 2000 de semnături în favoarea construcției unui stadion de importanță națională. Ba mai mult, ei au declarat că vor merge, tot astăzi, să arate petiția premierului Valeriu Streleț.

Întrebați dacă vor un nou stadion republican, locuitorii Chișinăului spun că e o idee binevenită, însă au și câteva condiții, principala dintre ele fiind construcția lui în afara orașului.

La începutul lunii septembrie, premierul Streleț a anunțat că Stadionul Republican ar putea fi scos la mezat. Guvernul a instituit un grup de lucru care va căuta potențiali cumpărători și posibilități de a vinde terenul, iar banii vor ajunge în bugetul de stat.

agora.md