0bd0753091129204ecd0eb46accf52fc

20 Jul Stadionul Republican: 35% din teritoriu nu mai aparțin statului

În prezent, 35% din teritoriul Stadionului Republican, cel care este obiectul negocierilor dintre Statele Unite ale Americii și Republica Moldova pentru construcția ambasadei SUA la Chișinău, nu mai aparțin statului, ci sunt în proprietate privată.

Despre aceasta a anunțat prim-ministra Maia Sandu. Potrivit ei, ar fi vorba de mai mulți proprietari, iar acum Statele Unite ale Americii ar urma să negocieze și cu aceștia pentru vânzarea terenului, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

Prim-ministra spune că guvernarea precedentă a întreprins mai mulți pași pentru această tranzacție într-un mod opac, netransparent.

„Acum Ministerul de Externe a început acest proces participativ de discuții cu societatea și, până la urmă, decizia finală va fi luată în Parlament”, a declarat Maia Sandu la emisiunea Puterea a patra de la postul N4.

Potrivit ei, oficialii americani își doresc să se ajungă la o finalitate în ceea ce privește această tranzacție și să se ajungă la o înțelegere cu statul și cu deținătorii privați cu care SUA vor trebui să discute și să ofere un preț pentru aceste teren.

Șefa cabinetului de miniștri spune că deocamdată majoritatea parlamentară nu are o decizie finală pe acest subiect.