moldova34

07 Sep Petiție către premierul Streleț: Cerem Stadion Național

Un grup de tineri au inițiat o campanie prin care solicită Guvernului să întreprindă toate măsurile ca Moldova să aibă Stadion Național.

Un grup de tineri au inițiat o campanie prin care solicită Guvernului să întreprindă toate măsurile ca Moldova să aibă Stadion Național.

Inițiatorii spun că Executivul intenționează să vândă terenul fostului Stadion Republican, iar banii încasați vor fi transferați la buget. Astfel, tinerii din țara noastră ar ajunge și fără bani și fără stadion, spun inițiatorii.

„Săptămâna trecută, premierul Streleț a dat de înțeles că Stadionul Republican va fi vândut, iar banii încasați vor fi transferați la buget. O astfel de abordare ar duce inevitabil la direcționarea acestor bani către alte domenii, considerate mai importante de către guvern. În aceste condiții am rămâne și fără stadion, dar și fără pământul pe care a fost amplasat stadionul”, spun inițiatorii.

În aceste condiții sunt chemați toți oamenii din sport, dar și cei care iubesc și practică sportul să semneze petiția către premierul Streleț, prin care se cere:

1. Depistarea urgentă a terenului, locului de amplasare a viitorului Stadion Național.
2. Estimarea costurilor pentru construcția unui stadion modern, cu o capacitate de 15-20 de mii de locuri și anunțarea concursului pentru potențialii parteneri sau investitori.
3. Formarea unui cont special pe care vor fi transferați banii din urma vânzării terenului pe care a fost amplasat Stadionul Republican și alte surse financiare destinate exclusiv pentru proiectul ”Arena Națională”. 
4. Formarea unui grup de lucru funcțional, cu implicarea reprezentanților societății civile, a reprezentanților mass-media, a federațiilor sportive și a sportivilor, reprezentanții comisiei parlamentare abilitate și a guvernului. 
5. Stabilirea termenilor de realizare a proiectului.

unimedia.info