main_img_4

03 Sep Guvernul Streleţ vrea să vândă terenul fostului Stadion Republican

politmoldova_stadion-republ-300x218

Guvernul Streleţ vrea să vândă terenul fostului Stadion Republican

În lipsa banilor la buget autorităţile încep să vândă din proprietăţile statului. Astfel şi terenul pe care sunt amplasate ruinele Stadionului Republican ar putea fi scos de vânzare. Premierul Valeriu Streleţ a semnat o dispoziţie în acest sens pentru acumularea veniturilor la bugetul de stat.

Documentul, semnat la 21 august curent, prevede instituirea unui grup de lucru interdepartamental, condus de secretarul Sergiu Palihovici, care va evalua capacitățile de organizare a construcției unui stadion republican multifuncțional modern.

Doar că, documentul prevede și evaluarea posibilității comercializării terenului din strada Tighina, nr.12 (5,1814 ha), pentru completarea veniturilor bugetului de stat, scrie portalul mold-street.com

Ceea ce, de fapt, înseamnă posibilitatea comercializării terenului pe care era amplasat anterior Stadion Republican.

Potrivit experților imobiliari, pentru terenul de 5,18 hectare, Guvernul ar putea încasa aproape 21 de milioane de euro sau peste 450 de milioane de lei.

Stadionul Republican, amplasat în inima Chişinăului,a fost dat în exploatare în 1952. Capacitatea acestuia era de aproape 10 mii de locuri. Acesta nu mai funcţionează de circa 9 ani, fiind demolat în anul 2007. În locul lui, autorităţile au promis construcţia unui alt complex modern, care să corespundă standardelor europene, ceea ce nu s-a mai produs.

politmoldova.com