main_img_4

30 Jan O nouă viață pentru Stadionul Republican din Chișinău. Autoritățile promit să înceapă curând construcția

Снимок экрана 2015-09-18 в 14.57.16Stadionul republican din centrul Capitalei ar putea deveni, din nou, arena sportivilor de performanţă din ţară.Până la sfârşitul acestui an, în locul fostului complex sportiv, închis şi demolat acum opt ani la iniţiativa fostului premier, Vasile Tarlev, noile autorităţi ar putea începe construcţia unui stadion modern. Potrivit estimărilor, construcţia unui nou complex sportiv ar costa aproximativ 100 de milioane de euro.Stadionul Republican a fost demolat în 2007. Fostul premier Vasile Tarlev a urcat atunci într-un tractor şi a dărâmat, cu dibăcie, un zid improvizat.Tot atunci, Tarlev anunţa triumfalist că, în locul stadionului aflat în paragină, va fi înălţată o arenă modernă cu o capacitate de 20 de mii de locuri, lucru care nu s-a mai întâmplat.
În şedinţa de astăzi de la Curtea de Conturi, preşedintele instituţiei, Serafim Urecheanu, a făcut haz de necaz pe seama situaţiei:

“În ceaşca asta unde trebuie să fie construit Stadionul Republican văd că s-a transformat într-un teren de crescut iepuri. Degrabă am să am temei să mă duc la o vânătoare de mistreţi”, a spus acesta.

Până la sfîrşitul acestui an, ministerului Construcţiilor îşi propune să înceapă construcţia unui complex sportiv modern, care să corespundă standardelor internaţionale.

“Avem un dialog pornit între o companie italiană, una din Republica Moldova şi o companie din Ucraina. Avem acele contracte de intenţii şi rămâne ca anul 2015 să fie unul decisiv pentru lansarea acestui mare proiect”, a spus ministrul în exerciţiu al Construcţiilor, Marcel Răducan.

Fostul premier Vasile Tarlev nu a fost de găsit pentru comentarii. Stadionul Republican a fost dat în exploatare în 1952. Capacitatea acestuia era de aproape 10 mii de locuri.

Sursa Foto: panoramio.com

prime.md