7DA1DDB2-F1DE-23B7-396F-474680137BFC

02 Feb S-ar putea să nu încapa în Chişinău atîtea stadioane republicane

7DA1DDB2-F1DE-23B7-396F-474680137BFC

Autorităţile caută teren pentru construcţia unui complex sportiv republican şi A unui stadion de fotbal cu o capacitate de 32 mii de locuri. Academia de Ştiinţe a Moldovei propune un teren de 9 hectare, în apropierea aeroportului Chişinău. „Sunt mai multe opţiuni de terenuri pentru construcţia complexului sportiv, cel de lângă Circ, terenul stadionului Republican şi unul lângă aeroportul Chişinău, însă deocamdată nu a fost identificat niciunul”, a declarat viceprim-ministrul Mihai Moldovanu. 

Autorităţile caută teren pentru construcţia unui complex sportiv republican şi A unui stadion de fotbal cu o capacitate de 32 mii de locuri. 

Academia de Ştiinţe a Moldovei propune un teren de 9 hectare, în apropierea aeroportului Chişinău. 

 „Sunt mai multe opţiuni de terenuri pentru construcţia complexului sportiv, cel de lângă Circ, terenul stadionului Republican şi unul lângă aeroportul Chişinău, însă deocamdată nu a fost identificat niciunul”, a declarat viceprim-ministrul Mihai Moldovanu.

Potrivit lui Moldovanu, în cadrul unui parteneriat public-privat am putea ceda o parte din ternul fostului stadion Republican pentru acoperirea investiţiilor la construcţia complexului sportiv.

„Ar fi o idee să construim complexul pe terenul fostului stadion Republican însă nu e destul spaţiu. În plus respectivul teren are câteva litigii şi din 5 hectare cât avea în 2008 acum au rămas 4 hectare”, explică Ion Ciobanu, ministrul Tineretului şi Sportului.

Autorităţile au convenit ca în cel mult o lună să identifice un teren pentru construcţia complexului sportiv şi să înceapă studiul de fezabilitate.

Unicul stadion republican de care dispunea Republica Moldova a fost demolat acum cinci ani, pe vremea guvernării comuniste, care promitea altul modern, în concordanţă cu standardele europene.

Foto:basarabia91

24h.md