moldova34

19 Sep Concurs pentru construcţia Stadionului Republican VEZI UNDE VA FI AMPLASAT

24ADBD0F-66AD-43E9-840B-677EE5F8B832

Ministerul Tineretului şi Sportului în colaborare cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor anunţă un proiect pentru construcţia viitorului Stadion Republican. Despre aceasta a comunicat viceprimarul Nistor Grozavu, în cadrul şedinţei de azi a Primăriei. Locul unde ar putea fi construit acesta se află la ieşirea din Capitală, în drum spre Aeroportul Chişinău, pe partea stângă, după magazinul METRO. Este vorba de un teren de circa 10 hectare, ce aparţine Academiei de Ştiinţe.

Potrivit Ministerul Tineretului şi Sportului în colaborare cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor anunţă un proiect pentru construcţia viitorului Stadion Republican. Despre aceasta a comunicat viceprimarul Nistor Grozavu, în cadrul şedinţei de azi a Primăriei. Locul unde ar putea fi construit acesta se află la ieşirea din Capitală, în drum spre Aeroportul Chişinău, pe partea stângă, după magazinul METRO. Este vorba de un teren de circa 10 hectare, ce aparţine Academiei de Ştiinţe.

Potrivit lui Nistor Grozavu, în acest sens va fi format un parteneriat public privat. Până la sfârşitul lunii urmează să fie încheiat studiul de fezabilitate, iar ulterior va fi anunţat concurs pentru construcţia Stadionul Republican.

Viceprimarul, însă, nu s-a arătat sigur că locaţia Stadionului Republican va fi cea stabilită iniţial, menţionând că aceasta va fi determinată după desemnarea câştigătorilor concursului. El spune că sunt şi alte locaţii, mai eficiente, spre exemplu, în drum spre Ialoveni sau spre Ciocana, dar accesibilitatea la acestea este mai dificilă.

În opinia edilului Capitalei, la acest subiect trebuie să fie iniţiată o dezbatere publică, iar locuitorii Chişinăului să fie informaţi.

“Proiectul acesta este foarte crud de ani de zile. Investitorii aşteaptă de la noi un business plan, în câţi ani îşi vor putea recupera banii”, a menţionat Chirtoacă. El a solicitat ca la următoarele şedinţe să fie prezentat un studiu comparativ al locaţiilor, din punct de vedere al eficienţei şi cum va arăta aproximativ viitorul stadion.

De patru ani, Moldova nu are un Stadion Republican. Acesta a fost demolat de către autorităţi, care au promis în locul lui altul modern, care să corespundă standardelor europene. Acum, fostul stadion arată ca un teren în paragină. Iar echipele de fotbal sunt nevoite să scoată bani grei din buzunar, pentru a închiria un teren la cluburile private.

Potrivit unor estimări preliminare, suma necesară pentru construcţia unui stadion nou este de cel puţin 35 de milioane de euro.

Publica