22 Sep Acţiunea de protest “Să întoarcem stadionul Moldovei” – 27 septembrie lângă Stadionul republican

stadion-fb

Stadionul republican nu este un moft, ci o necesitate a oricărei ţări. Anume Stadionul republican găzduieşte meciurile internaţionale şi preliminariile campionatelor mondiale şi europene.

Promisiunea, făcută de guvern cu câţiva ani în urmă, de a construi Stadionul republican într-un loc nou nu este onorată. Mai mult, guvernul a luat decizia de a vinde teritoriul, pe care se află ruinele Stadionului republican. Iar banii să ajungă în buget.

Noi, grupul de iniţiativă Sporter cu susţinerea ONG Forum, consideră că în ţară trebuie să existe un Stadion republican. Pe locul vechi sau unul nou, n-are importanţă, dar în Moldova trebuie să existe un stadion! De aceea dorim să atragem atenţia opiniei publice faţă de această problemă.

Pe 17 septembrie pe site-ul Forum.md a fost lansată o petiţie online privind întoarcerea ţării a unui stadion de talie republicană. Iar pe 27 septembrie planificăm o acţiune sportivă, pentru a-i demonstra guvernului că în ţară sunt numeroşi sportivi-amatori şi profesionişti, precum şi cei, care nu sunt indiferenţi faţă de imaginea sportivă a republicii.

Pe 27 septembrie, la ora 10:00, ne adunăm lângă Intrarea centrală pe Stadionul Republican.