28 Sep Protest: Vor o arenă naţională pentru sport (Moldova 1)

Mai mulţi tineri au alergat în jurul Stadionului Republican din capitală pentru a-şi manifesta dezacordul faţă de o decizie a Guvernului, care ar permite vinderea terenului din centrul capitalei. Autorităţile au promis că vor identifica un nou teren în cel mai scurt timp, relatează Mesager.

Tinerii spun că stadionul trebuie să rămână la locul în care este, şi anume pe strada Tighina din capitală. „Noi vrem să fim siguri că în caz dacă acest teren va fi vândut, pe banii obţinuţi va fi construit un alt stadion republican sau poate chiar unul olimpic. Nu vrem ca acest loc să fie vândut pentru a fi construit aici blocuri locative, dar vrem un palat al sporturilor cu bazin şi parc”, a declarat unul dintre organizatorii acțiunii de protest.

Aceștia spun că au înaintat Guvernului o petiție cu mai multe revendicări. Astfel, pe parcursul săptămânii viitoare un grup de lucru va prezenta două loturi pe care ar urma să fie construit stadionul.

Potrivit documentului, un grup de lucru va identifica soluţii, dar şi locaţia unui viitor stadion republican multifuncţional și modern.

Stadionul Republican din Chişinău a fost dat în folosinţă în 1952. Arena avea o capacitate de aproape 10 mii de locuri. Republica Moldova nu mai are un stadion din 2007. Chiar dacă autorităţile de atunci au anunţat că arena va arăta ca nouă în doi ani, dar acesta s-a transformat în ruină chiar în centrul capitalei.