maxresdefault (2)

14 Jun James Pettit: Noua Ambasadă SUA va fi una dintre cele mai verzi

Mărimea noului sediu al Ambasadei SUA la Chișinău încă nu a fost stabilită, dar clădirea trebuie să fie comodă pentru a găzdui personalul nostru.

Așa argumentează ambasadorul James Pettit construcția noului sediu al Ambasadei pe teritoriul fostului Stadion Republican. Diplomatul a venit și cu alte detalii într-un interviu realizat de Agora.

„Ambasada SUA a fost deschisă în Moldova acum 26 de ani. Noi am ocupat aceeași locație până când aceasta a devenit insuficientă pentru a găzdui ambasada noastră și tot personalul. Procesul de căutare a unui nou spațiu durează de mai bine de zece ani”, a declarat James Pettit.

Ambasadorul a menționat că au fost analizate mai multe locații din Chișinău. „Procesul nostru, care este unic pentru toate ambasadele de peste hotare, necesită o analiză detaliată inginerească, geologică și de securitate. În fiecare caz, ne implicăm în negocieri transparente, bazate pe o verificare independentă a prețului de piață pentru terenul ales. Acum noi suntem în procesul de negociere pentru terenul ales”, a spus diplomatul.

Întrebat de ce schimbă actualul sediu, amplasat lângă un parc, pe unul poziționat în apropierea penitenciarului, James Pettit a declarat că „în căutările imobiliare, mereu sunt aspecte pozitive și negative”. „Se lucrează cu arhitecții și inginerii locali pentru a determina ce poate fi construit în limitele spațiului și cum aceasta poate reflecta aspectul, spiritul și istoria locului. Noile facilități sunt și „eco-friendly”, astfel noi sperăm că noua Ambasadă va fi una dintre cele mai „verzi” clădiri din Chișinău”, a menționat ambasadorul.

 

agora.md