d7376dde3caf7cdcbbbacc592f4c8ddd

26 Jul Petiția privind soarta Stadionului Republican. Dodon: Nu voi ceda

Refuz să cedez pământ americanilor chiar și dacă voi ajunge la suspendare. Anunțul a fost făcut de președintele țării, Igor Dodon, care susține petiția Forum.md privind soarta Stadionului Republican din Capitală.

Astfel, șeful statului susține că nu va semna proiectul de lege privind transmiterea Ambasadei SUA a terenului pe care este amplasat Stadionul Republican pentru construcţia noului lor oficiu, transmite Știri.md.

„Să ştie cetăţenii că Dodon a fost suspendat din funcție pentru că a refuzat să cedeze pământ americanilor pentru construcţia ambasadei. I-am spus personal ambasadorului SUA că nu accept această decizie. I-am propus să amânăm soluţionarea acestei probleme, revenind la ea după alegeri sau găsind un alt loc pentru edificiu, iar pe acest teren să fie amenajat un parc sau o zonă de odihnă pentru chişinăuieni. Ne dorim relaţii bune cu SUA, dar nu acceptăm să ne fie impuse valori străine sau să fim folosiţi în confruntări împotriva altor state. 

Noi trebuie să preluăm tot ce-i mai bun de la ruşi, americani, dar mereu să pornim de la propriile interese naţionale, de la ceea ce este util cetăţenilor noştri. Dacă vom proceda astfel, vom fi respectaţi de toţi – şi de cei din Vest, şi de cei din Est. Este unica soluţie pentru Moldova”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Amintim că deputații au votat proiectul care prevede transmiterea Stadionului Republican Ambasadei SUA, pentru construcția noului sediu. Responsabilii de la Ministerul Economiei urmează să evalueze valoarea terenului, astfel încât, ulterior, să fie inițiată procedura de negocieri pentru vânzarea lotului de cinci hectare.

Petiția Soarta stadionului, decizia poporului a fost publicată pe site-ul Forum.mddeținut de compania Simpals. Aceasta este adresată Guvernului și Parlamentului Republicii Moldova, precum și Ambasadei SUA la Chișinău.

Petiția afirmă că cetățenii au așteptat ca stadionul să fie restaurat „însă guvernul a luat o altă hotărâre: să distrugă rămășițele și să transmită teritoriul pentru a fi construită pe acesta clădirea unei ambasade “. Semnatarii sunt categoric împotriva unei astfel de decizii.

Petiția poate fi semnată accesând linkul: https://forum.md/ro/petitions/385