7986ce090d9b38b1212d84248f844417

23 Aug Usatâi, despre stadionul Republican: Nu luați ceea ce a mai rămas

Într-un live pe Facebook, Renato Usatîi a comentat decizia guvernării de a oferi Stadionul Republican pentru Ambasada Statelor Unite ale Americii.

“Stadionul Republican trebuie să rămână. Haideți spre exemplu la ieșirea din oraș să fie orășelul ambasadei, tot ce doriți, dar nu atingeți Stadionul Republican. Nu luați ceea ce a mai rămas din țara asta. Nu știu la ce etapă va fi construcția când vom veni la guvernare, dar totdeauna, fiecare ambasadă trebuie să aibă o locație identică. În locul vechei ambasade, spre exemplu faceți biblioteca SUA”, a spus Usatîi.

Amintim că deputații au votat proiectul care prevede transmiterea Stadionului Republican Ambasadei SUA, pentru construcția noului sediu. Responsabilii de la Ministerul Economiei urmează să evalueze valoarea terenului, astfel încât, ulterior, să fie inițiată procedura de negocieri pentru vânzarea lotului de cinci hectare.

Petiția Soarta stadionului, decizia poporului a fost publicată pe site-ul Forum.mddeținut de compania Simpals. Aceasta este adresată Guvernului și Parlamentului Republicii Moldova, precum și Ambasadei SUA la Chișinău.

Petiția afirmă că cetățenii au așteptat ca stadionul să fie restaurat „însă guvernul a luat o altă hotărâre: să distrugă rămășițele și să transmită teritoriul pentru a fi construită pe acesta clădirea unei ambasade “. Semnatarii sunt categoric împotriva unei astfel de decizii.

Petiția poate fi semnată accesând linkul: https://forum.md/ro/petitions/385

 

știri.md