870720f33c9cef2c9792ec335a059e85

24 Aug Ambasada SUA, pe Stadionul Republican. Dodon: Trump înțelege refuzul meu

Igor Dodon a povestit ce ar avea de gând să-i spună lui Donald Trump dacă președintele american l-ar întreba cu privire la construcția unei noi Ambasade a Statelor Unite în locul fostului Stadion Republican din centrul Chișinăului, în condițiile în care Dodon refuzase să promulge legea privind transmiterea acelui teren în proprietatea misiunii diplomatice a SUA.

Într-un interviu acordat postului radio Europa Liberă, Dodon a povestit cu lux de amănunte despre conținutul discuțiilor sale cu ambasadorul american James Pettit, în timpul cărora șeful statului i-a cerut diplomatului american ca în locul stadionului republican să nu fie construită o nouă ambasadă SUA, ci un parc, transmite Știri.md cu referire la Agora.

„Eu l-am invitat pe ambasadorul Statelor Unite și i-am propus: „Excelență, eu înțeleg foarte bine ceea ce doriți Dumneavoastră să faceți, dar haideți să venim cu un mesaj care va fi apreciat absolut de toți, haideți să construim pe acest teren un parc, cu suportul contribuabililor din Statele Unite. Dați banii, finanțați și facem un parc acolo sau facem un centru cultural”, a spus Dodon.

Întrebat dacă ar putea să-i spună același lucru și actualului președinte american, Dodon a răspuns: „Eu cred că el (Donald Trump, n.r.) m-ar înțelege. Ținând cont de principialitatea dumnealui, cred că el ar înțelege ce ar însemna acest lucru pentru imaginea Statelor Unite. Eu cred că el ar înțelege și ar accepta o astfel de abordare”.

Petiția „Soarta stadionului, decizia poporului” a fost publicată pe site-ul Forum.md, deținut de compania Simpals. Aceasta este adresată Guvernului și Parlamentului Republicii Moldova, precum și Ambasadei SUA la Chișinău.

Petiția afirmă că cetățenii au așteptat ca stadionul să fie restaurat „însă guvernul a luat o altă hotărâre: să distrugă rămășițele și să transmită teritoriul pentru a fi construită pe acesta clădirea unei ambasade “. Semnatarii sunt categoric împotriva unei astfel de decizii.

Petiția poate fi semnată accesând linkul

agora.md