steag_usa_36954400

07 Aug Ambasada SUA, nici un cuvânt despre stadion după întâlnirea cu Dodon

După declarația președintelui Dodon postată pe pagina sa de Facebook în urma întrevederii cu ambasadorul James D. Pettit, pe pagina oficială a ambasadei SUA a fost plasat un comunicat în care sunt menționate principalele subiecte discutate în cadrul întâlnirii celor doi oficiali.

În text nici pomină de abordarea subiectului privind terenul fostului stadion Republican dar și de o eventuală vizită a lui Dodon în SUA, relatează Știri.md cu referire la deschide.md.

„Ambasadorul Pettit a avut o întrevedere astăzi, 7 august, cu Președintele Moldovei Igor Dodon pentru a discuta un șir de subiecte bilaterale. Ambasadorul și-a exprimat dorința de a vedea o relație puternică continuă între țările noastre, indiferent de rezultatele viitoarelor alegeri parlamentare. Ambasadorul a subliniat, de asemenea, că este foarte important ca viitoarele alegeri să fie pașnice, transparente și în conformitate cu normele democratice. Ambasadorul și-a reiterat îngrijorarea cu privire la recenta anulare a rezultatelor alegerilor municipale, precum și cu privire la legislația defectuoasă, inclusiv cea a amnistierii capitalului, și riscurile ca această lege să stimuleze spălarea banilor și să deterioreze climatul de afaceri din Moldova”, este menționat în comunicatul ambasadei.

Amintim că Dodon a scris pe pagina sa de Facebook că i-a transmis ambasadorului SUA, James D. Pettit că este disponibil „de aprofundarea dialogului în interesul cetățenilor ambelor state, inclusiv prin efectuarea unei vizite de lucru sau oficiale în SUA, în timpul cel mai apropiat”.